header
Vaši rezultati pretraživanja

Najam stana u Zagrebu- savjeti za studente

od podstanar na 23 siječnja, 2018

Najam stana u Zagrebu – savjeti za studente

Najam stana u Zagrebu za studente i roditelje ponekad zna biti prava noćna mora. Zbog toga redakcija portala Podstanar.hr je ponudila nekoliko savjeta na temelju iskustva samog administratora kod pronalaženja stana za najam u Zagrebu.

Ponuda nekretnina u Zagrebu je veoma šarolika. Od novih neprodanih stanova u rubnim dijelovima  grada koji se povoljno iznajmljuju do stanova u užem i širem centru koji postižu visoke cijene. Pravo je pitanje koji stan odabrati i kako uštedjeti na ionako skromnom studentskom budžetu. Da bi ste izbjegli nepotreban stres izdvojite nekoliko minuta vašeg vremena i pročitajte savjete našega Nikole koji je kao student trebao pronaći odgovarajući stan za najam u Zagrebu za dvije godine studiranja.  Za vas dragi studenti donosimo 5 zlatnih pravila kod odabira stana u Zagrebu:

  1. Klonite se užeg centra grada – cijene su previsoke, stanovi uglavnom derutni, a činjenica da ste pješice do trga za 5 minuta u gradu sa razvijenim javnim prijevozom ništa ne znači.
  2. Dobro provjerite sve naknade i režijske troškove– ukoliko ste u centru tada ćete imati velike troškove za grijanje zimi jer zgrade u pravilu nisu dobro izolirane i imaju visoke stropove (do 4 m visine).
  3. Odaberite stan koji je udaljen nekoliko tramvajskih stanica od vašeg fakulteta inače ćete izgubiti puno vremena u prijevozu kroz godine obrazovanja.
  4. Dobro provjerite koliko je od vašeg stana udaljen veći supermarket, ljekarna, studentska menza, autobusni kolodvor ambulanta i ostala mjesta koja su vam bitna.
  5. Izbjegavajte agencije za posredovanje nekretninama. Uobičajena provizija je jedna mjesečna najamnina za vas i za stanodavca

Dragi studenti to bi bilo sve od nas za sad. Želimo vam uspješan početak akademske godine i puno sreće u pronalasku stana ili sobe gdje ćete živjeti kada niste na faksu ili u disku ;).

U idućem tekstu ćemo se pozabaviti problematikom plaćanja režija u glavnom gradu. Donijet ćemo vam nekoliko savjeta kako uštedjeti na režijama i poboljšati vaš budžet.

Podjeli

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

  • Pretraživanje

  • Reset Password

Usporedite